Leiebil på Gran Canaria? Disse attraksjonene bør du kjøre til

Når du bestiller leiebil på Gran Canaria kan du oppleve alt øya har å by på i ditt eget tempo, når det passer deg. Det er mange gode grunner til at du bør vurdere å leie ditt eget kjøretøy for opplevelsens skyld. For den vulkanske øya har veldig mye mer å by på utover sol- og bademuligheter. Derfor har vi laget en liste med steder som er vel verdt et besøk.

Roque Nublo

Den 80 meter høye klippen Roque Nublo er trolig det mest kjente landemerket på Gran Canaria. Urbefolkningen anså klippen for å være forbundet med himmelen. Klippen ble brukt som et offersted til ære for solguden.

I dag er det langt mer fredelig ved det naturlige monumentet. Den er fortsatt et imponerende skue, ikke minst når du kommer tett på.

Las Palmas

Hvis du bor utenfor Las Palmas, bør du kjøre en tur inn til sentrum. Øyas hovedstad er også den største havnebyen og byr blant annet på vakre og historiske omgivelser i gamlebyen. I tillegg er det verdt å legge turen innom bydelen Triana. Mange mener at dette er det beste handleområdet på hele øya.

Fataga og Fataga-dalen

På den sørlige delen av Gran Canaria finner du Fataga. Dette er en svært turistvennlig landsby med shoppingmuligheter og gode restauranter. Beveger du deg litt vekk fra turiststrømmen vil du oppdage de mer autentisk kanariske delene av landsbyen, hvor fruktdyrking og produksjon av ost og vin er en viktig geskjeft.

Fra Fataga kan du kjøre videre opp Fataga-dalen og opp i fjellene. Her er veien preget av en rekke hårnålssvinger og mange utkikkspunkt hvor du kan få et fantastisk overblikk over deler av øya.

Tejeda

Sørvest for Las Palmas, og et godt stykke innover på øya, finner du Tejeda. Her er landskapet fortsatt dramatisk men også litt mer frodig enn mange andre steder på Gran Canaria. Byen er kåret til den vakreste i hele Spania. Den er også kjent for sin velsmakende honning og mandelfarmene.

Tejeda ligger nesten 1400 meter over havet. Skal du kjøre hit må du belage deg på en bratt og svingete tur. Veien opp hit er i tillegg smal. Så ta det med ro. Du vet aldri hva du møter rundt neste sving. Gevinsten er en kjøretur med fabelaktig utsikt og imponerende naturopplevelser.

Teror

Byen Teror ligger på den nordlige delen av Gran Canaria. Dette er et populært pilegrimssted på grunn av basilikaen Nuestra Señora del Pino. Her feires også «Pinjejomfruen» den 8 september hvert år. «Pinjejomfruen» er skytshelgen for Gran Canaria.

Firgas

Firgas er en sjarmerende liten by som ligger på nordsiden av Gran Canaria. Her finnes det blant annet en naturlig kilde. Denne danner grunnlaget for produksjonen av drikkevannet på øya. Når du kjøper vann på supermarkedet, er det trolig vann fra denne kilden du får.

Sentrum av byen preges av et 30 meter langt vannfall. Dette er med på å markere vannets betydning for den lille byen.

Mirador del Balcón

På vestkysten av Gran Canaria finner du Mirador del Balcón. Dette er et fantastisk utkikkspunkt på toppen av en stupbratt klippevegg. Når du ser vestover kan du skue det blå Atlanterhavet så langt øyet rekker. Går du tilbake til parkeringsplassen og ser østover, får du et flott overblikk over La Arena-juvet og grønnkledde fjellsider.

Leiebil på Gran Canaria

Stedene over er bare en liten del av alle de flotte opplevelsene Gran Canaria kan varte opp med. Med leiebil bestemmer du selv når du vil besøke dem. Vårt leiebilsøk gir deg tilbud fra alle de store bilutleiefirmaene på øya. Du kan også bestille en leiebil via den samme tjenesten.