Shopping på Mallorca

Mallorca har i flere tiår nå vært en av Spanias desidert største turistmål. Den populære ferieøya ble for lenge siden oppdaget av soltørste nordmenn, og har siden den gang vært et hyppig reisemål med charterturer fra flere av landets største byer.

De fleste reiser nok ikke til Mallorca med hovedformål om å shoppe, men shopping på Mallorca kan by på mye mer enn strandleker og uekte Nike-kopier. Den siste tiden har antallet turister til Mallorca falt noe, til tross for at stadig flere nordmenn reiser på ferie til Spania.

Handlegater og markeder på Mallorca

Selv om Mallorca er en stor turistdestinasjon med mange av de typiske strandbodene og suvenirbutikkene, så er øya en langt bedre shoppingdestinasjon enn for eksempel typiske turiststeder i Hellas og Tyrkia. Vil man handle lokalproduserte varer som smykker, juveler, gaveartikler og lignende, så er byen Manacor på østsiden av øya et godt alternativ. Her finner man mange små og lokale butikker med håndlagde produkter.

I de ulike turistbyene er det stort sett strandprodukter og typiske suvenirer som dominerer. Seriøs shopping gjør du i hovedstaden Palma, som har alle motebutikkene og store handlegater. De mest populære handlegatene i Palma er gågaten Joan Carles og området Plaza Major. Her finner du også trendy vermutbarer, blandet med kulinarisk nyskapning.

Utover dette ligger det mange frittstående og interessante butikker i gågatene Avinguda Jaume III og Passeig des Born, samtidig som gamlebyen i Palma også huser mange butikker. Skal du på marked på Mallorca, så er det utendørsmarkedet på Plaza Major som er det gjeldende. Det holder åpent fredager og lørdag, pluss mandager – men kun på formiddagen.

For flere turistideer, klikk her.

Kjøpesentre

Palma er en moderne storby med flere kjøpsentere. Det største og mest moderne, med sine mange designerbutikker og motebutikker, er kjøpesenteret Porto Pi. Det ligger langs haven, omtrent to kilometer fra selve sentrum av Palma.

Mer sentralt i byen finner du det store kjøpesenteret C&A, som passer perfekt for den typiske turist. Her kan man nemlig boltre seg i en stor menge klesbutikker for begge kjønn og alle aldre, samtidig som prisnivået er langt lavere enn på overnevnte kjøpesenter. I nærheten av C&A ligger dessuten mange frittstående butikker, som gjør at dette kjøpesenteret er det foretrukne utgangspunktet for de fleste som skal på shopping på Mallorca.

Anbefalte butikker

Ser man på hvilke butikker som utmerker seg på reisenettstedet TripAdvisor, så er det primært butikkene i sentrum av Palma som er spesielt populære og anbefalte når det kommer til shopping på Mallorca. Blant gave- og suvenirbutikker så utmerker Palma-butikken Mallorca Puzzles seg, for sine unike produkter og spennende gaveartikler. Skal du handle sko, så er det skobutikken Camper som gjelder, og den ligger med sine omfattende lokaler litt utenfor selve sentrum av Palma.

Vil du ha billige kunstige perler, så er det butikken Majorica som gjelder, som lager det meste av smykker og armbånd til en overkommelig pris.
Vil du oppleve en helt unik butikk, så tar du turen innom Plaza 13 Couture. De selger alt fra klær til sko og innredning, og følgelig er det et omfattende varehus man snakker om her. Utover dette er det altså varehuset Porto Pi som er et av de mest populære i byen – både for lokalbefolkningen og turister.